Scouting

Scoutingterrein

Sinds de 70-er jaren van de vorige eeuw is het complex in handen van Scouting Delfland.

De Stichting Scoutcentrum Kruithuis is daarbij verantwoordelijk voor de exploitatie en onderhoud.

Scouting Regio Delfland is ter ondersteuning van de scoutinggroepen in de gemeenten Bleiswijk, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. De regio is actief op het gebied van trainingen en activiteiten. Kijk op de site van de regio wie wij zijn, wat wij doen, met wie wij samenwerken, maar vooral ook waar er in de regio Delfland Scoutinggroepen te vinden zijn.

Willem de Zwijger

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar, houd je van buiten zijn, uitdagende spellen, water, zwemmen, zeilen of uitdagende spellen met een leuke groep leeftijdsgenootjes? Kom dan een keertje bij ons kijken! Iedereen uit de omgeving Delft, Delfgauw, Den Hoorn, Ypenburg, Pijnacker en Nootdorp is welkom!

De waterscouts van Willem de Zwijger komen in de zomer in de eerste Kruittoren op het Kruithuis bij elkaar.

De toren is de plek van de loodsen en de plus-scouts. Scoutcentrum Delft wordt ook door de waterscouts en explorers gebruikt als vertrekpunt naar kampen en weekenden. Het scoutcentrum ligt namelijk direct aan het de Rijn-Schie kanaal. De dolfijnen zijn er in de zomer meestal ook een aantal maal te vinden in hun kano’s.

De Delftsche Zwervers

Studentenstam De Delftsche Zwervers is officieel opgericht in 1920 en daarmee een van de oudste studentenscoutingverenigingen in de wereld.

Op dit moment zijn wij gevestigd in de achterste kruittoren van het kruithuiscomplex waar we elke donderdag samenkomen.

Om 18:00 eten we eerst gezellig een maaltijd waarna we ons 's avonds richten op een leuk avondprogramma, uiteenlopend van knutselen tot kanoën door de binnenstad en natuurlijk stoken we ook vaak een kampvuur.

Als je meer over ons wilt weten kun je op onze website kijken of gewoon een keer gezellig langskomen op een donderdag avond.